به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، لیلا آزاد بخت عضو گروه تغذیه جامعه دانشکده علوم تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این مطلب افزود: در حوزه خودمراقبتی تغذیه اول باید روی رفتارهای غذاییمان تمرکز کنیم، به عنوان مثال زمانیکه احساس گرسنگی داریم غذا بخوریم و زمانیکه احساس سیری داریم از غذا خوردن دست بکشیم. خوردن میام وعده و منظم غذا به متابولیسم بدن کمک میکند.
وی ادامه داد: اجزای غذا هم باید منظم باشد و از هرمهای جدید غذایی دنیا استفاده شود. در حال حاضر در راس هرم میوهها قرار دارند و جای غلات را گرفتهاند. لبنیات کم چرب، ماهی، مغزها و ... باید بیشتر مصرف شوند.
آزادبخت با اشاره به این که در هنگام خرید هم باید به خودمراقبتی تغذیه توجه داشت، اضافه کرد: در هنگام خرید مواد غذایی توجه به برچسبهای تغذیه مهم است چراکه این برچسبها میتوانند اطلاعات خوبی درباره موارد غذایی بدهند.
عضو گروه تغذیه جامعه دانشکده علوم تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: مشکلات تغذیهای در کشور با دریافت انرژی زیاد، تنوع غذایی کم و مصرف چربیهای اضافی، روغنهای دارای اسیدهای چرب اشباع شده نشات میگیرد.
وی تصریح کرد: کاهش دریافت میوه، سبزی و لبنیات و افزایش خوردن غذاهای سرخ شده و فست فودها بویژه در نسل جوان را شاهد هستیم در حالیکه باید بر روی انرژی دریافتی از این نوع تغذیه تمرکز کنیم.
آزادبخت گفت: خوردن قند زیاد به همراه چای، آبمیوههای صنعتی و نوشابهها همچنین مصرف نمک که با افرایش دور شکمیارتباط دارد، موضوعاتی است که در خودمراقبتی تغذیه مورد بحث قرار میگیرد.
این متخصص تغذیه تاکید کرد: نوشیدن آب کافی یکی از مهمترین موضوعات در خودمراقبتی تغذیه است و باید به این موضوع توجه داشته باشیم که میل به نوشیدن آب معمولا در افراد پایین است اما باید این مشکل برطرف شود.
نظر شما